07 August, 2011

Tips Ketahui Adakah Dia Soulmate Kamu ?


Assalamualaikum and Hi readers!! 
Jom terjah either your partner is your Soulmate. ^_^

Ku fikir "dia", tapi dengan orang lain jugak.
Bercintan-cintun bertahun-tahun then tetiba silent mood.
Masa tu Miss and Mr Busy Body sentiasa akan mendampingi korang.
Dengan matlamat "you cry on my shoulder, i jaja cerita you"
Itulah manusia.

Sometime, mesti korang pernah rasa if you be with someone then korang akan rasa "best lah lepak dengan awak". 
In other words, "actually, i nak selalu ngan u. Tolong la paham!" 
Then dengan sekali lafaz korang akan cakap "your the one for me" sambil tersenyum siput sedut.

Actually, there's a few signs show that "they" are your soulmate.
Keep on reading you guys. 


Petanda Pertama:
Bila korang tengok loving couple boleh be together untuk bertahun-tahun mesti terdetik hati korang nak korek, robek, cungkil rahsia "rumahtangga" dorang kan? Honest la, mesti ada kan? Huhu. Sebernarnya, what they did is "kerjasama". You and your partner, buat kerja bersama-sama, tak kisah la dari segi apa pun contohnya buat assigment sama-sama ke, merompak bank sama-sama ke and then dari situ timbul keserasian. if korang pernah feel this way, your safe. Soulmate korang la tu.

Petanda Kedua:
Salah satu kriteria yang menunjukkan dia jodoh kamu atau bukan is kemampuan dia bersikap bersahaja di hadapan kamu. Cuba perhatikan cara berpakaian, style rambutnya, gerak-gerinya does it look natural atau plastic? if natural, boleh tarik nafas lega sekarang. if plastic, cepat! find another person! sempat lagi ni! your still young! Lagi satu, cuba tengok cara your partner bercakap, gelak tawanya, spontan ke buat-buat? If di buat-buat, maaf, anda diminta cari pasangan lain sekarang. 

Petanda Ketiga:
Bila bersama "si dia", of course lah korang akan rasa tenang, selesa, nak marah pun tak jadi, bahagia menggunung padahal dah berjam-jam korang lepak sekali. and yang takleh tahan siap nak extend time bila bersama. Kononnya, kedai ni tak pergi lagi, barang ni tak beli lagi. Macam-macam alasan direka untuk spend time together with your partner. Inilah sign yang one day korang akan terikat.

Petanda Keempat:
Manusia, memang tak pernah terlepas dari konflict. Kalau terlepas, for sure ada genetik alien ni. hahaha. okaayyy, okaayy, let's continue. Sebesar mana pun konflict yang datang meribut, partner korang tetap setia dengar masalah korang. korang menangis, dia sponsor tisu, korang nak aiskrim, dia belikan yang paling murah. Korang takda duit, dia bagi pinjam duit siap ada interest lagi. Inilah the best way how to solve your problem. A'ah, solve la sangatkan. Believe me, pasangan yang berjodoh ni tak takut nak alami pasang surut bersama. Cuba korang ingat balik sapa orang pertama korang cari bila korang gado ngan kawan? orang pertama korang nak share bila mata korang dah bertakung ngan air and yang paling sweet, bila korang ada symptoms penyakit berjangkit, "dia" jugak yang akan tanya "dear, are you ok?". if yes, tak lama lagi ke jinjang pelamin la jawabnya. ^_^

Petanda Kelima:
Partner korang ni jenis tak kisah pasal kisah silam kamu dengan your ex-boyfriend. Bagi dia What is past, let it past. Cukup sekadar dia tau sapa your ex then berapa lama korang had been together and dia pun tak ragu-ragu nak share the same thing. Bagi dia, jangan hancurkan relationship tu just kerana past experience.

Petanda Keenam:
Nobody perfect, Agree? Ada sesetengah orang ni look pretty bila bermake-up. Pakai foundation tebal-tebal dengan harapan boleh cover eye bags? OMG, plastic nye lah. Why not sekali sekala tampil natural depan your partner. If he really love you, he deserve you in what you are. Sekali sekala tunjuk muka baru bangun tido kat your partner pun tak salah, see either dia terkejut berookkk ke tak. Hahaha, if not memang dia dah ready nak serious dengan korang.

Petanda Ketujuh:
Antara lelaki dengan perempuan, siapa lagi banyak bergossip? perempuan!, perempuan!, perempuan!
Secara zahiriah pun da boleh jawabkan? Hahaha. Adakalanya benda yang "gurl stuff" share ni, tak boleh nak share kat lelaki tak terkecuali your partner sekali tetapi gurl ni mudah trust dorang punya boyfriend then secara tak lansung TERcerita jugak. Opppsss... You know why, gurls ni ada feeling yang, simpan rahsia kat boyfriend lagi selamat dari simpan kat kengkawan. Korang pun rasa benda yang sama? I suggest, be loyal to your partner okaaayy?? ^_^



Out of seven petanda from above, berapa korang dapat? 
Kalau ada yang dapat semua, you really have a great partner.
Try to keep your relationship more longer.
That's all for today. thanks for reading ^_^

6 comments:

mizmarmalade said...

Nice entry, I loikee! :)

Miss Nieyna said...

tq miz :)

Yan Scards said...

pergh..payah nak dapat semua tuuu..heee

Sarah Mohd Saleh said...

sume sara agreee.sara rse my bf nih soulmte sara kot,coz ape yg nina tulis ade kne dgn die.heee

n-ya said...

waa..ni pengalaman sendiri ke...wat research nih

Miss Nieyna said...

to sarah : yeke ? congratz . nasib kita sama :)