08 November, 2016

Taska Ameen Kota Damansara





Hello there . Rasanya dah berkurun tak update status . Tau tau tetiba je tajuk pasal taska . Oraite , let's straight to the point .


Whenever u search "Good taska in Kota Damansara" "Best taska in Kota Damansara" "Taska di Kota Damansara" semua link Akan goes to Taska Ameen . As a mother yang mudah terpedaya ngan advertisement and review , of course will go to that Taska dengan serta merta . Yelah , Kalau semua good review , who will not trust kan 😂 . So I also one of the victim of this taska . In bracket mudah tertipu . Hastag desperate nak cari taska . Hastag padan muka ku



Cerita nya begini ,



On 26 September 16 , I pun gagahkan diri pergi register kat taska ni . So I meet the "wonderful" ummi . Yes , for the first time meet her u will feel warm , very charming and friendly . Yes . I mean before she get your payment . Lepas Tu ? Later I cerita . So after I dropped my son , she say , the payment is bla bla bla . 1+1+registration fees+yearly fees . total 1500 . Kitaorang pun letak la Yusuf kat situ , then balik rumah pergi photostat all the stuff needed . Rush balik pergi taska , pay to ummi (no receipt given) , and I request nak tengok Yusuf . Si ummi Tu cakap Yusuf tengah nyusu . So take time nak tunjuk muka . After awhile Baru la I nampak si Yusuf . Dengan tak berbaju and macam baru lepas nangis . Bulu mata still berair beb . It's Okayy , maybe first day . Tapi I notice something , he seems like scared to stay there , nampak muka I je terus nangis . Nangis macam need help . Si ummi tu pesan , if anything just let her know . Nak pick up kena call dia dulu coz takut nanti kena tunggu lama dengan alasan budak kalau tengah tido kena take time baru angkat . So I pun iya-iyakan jelah. At 4.30 , we pick him up . Muka bengkak and dia macam baru lepas menangis . Masih tersedu-sedu . First day . Tapi instincts feel something wrong ngan taska ni .



27/09/16
Drop Yusuf 9.30 am , bagitau akak yang sambut Yusuf , kitaorg nak ambik awal . Call call si umi tu tak angkat , msg ta reply . So 4pm rush pergi ambik Yusuf . Masa ambik tu , the staff say dia baru lepas menyusu . Tanya staff tu , mana Kak umi , kol tak angkat , msg tak reply . And staff tu bagitahu , Kak ummi jarang datang sini . Another one shocks news , before kitaorg bayar bukan main pung pang pung pang lagi dia . Itu before . Sebelum ambik duit . Harus lah convienve customer yang taska ni tip top . Level 200% selamat dan suci dan halal . Hastag Jujur , Amanah dan berwibawa . Lepas duit bertukar tangan . One by one news will come out . The staff give the taska number . Call terus senang kata mereka . Oh ya , while waiting for Yusuf kat luar pagar , terdengar la suara Yusuf melalak . Kitaorag pun ding dong the bell and after  the staff saw us terus senyap yusuf . Muka Yusuf still bengkak . Selalu if Yusuf nampak I Dari jauh dia Akan start sengih2 . Tapi kali ni takde . In the car , I pun check la botol Yusuf , hurmmm , kata baru lepas nyusu . Ini susu pun tak gerak . Menipu lagi . Hello susu badan perah satu botol 160ml , dalam still 160ml . Bila dia nyusu ?


28/09/16
Harini nekad Na buat sportcheck , since from beginning lagi ta bole tengok dalam taska dengan Alasan ade budak la ape la .  So my husband and I pun park nearby taska . Duduk dalam kereta and dengar la berapa lama si Yusuf Tu menangis . Masa ni rasa nak serbu je dalam taska , tengok ape jadi dan mungkin akan ada adegan tarik-tarik rambut dengan staff yang berwibawa yang biar yusuf nangis lama . Ataupun terus beraikido je bagus . Then we decided to call taska (Lama sangat dah nangis) . Bila kol taska ? Oh Yusuf tengah tido . And then the staf pura-pura panggil yusuf , Yussuffffff . Gituu . Drama kena lebih . Kali ni lagi teruk muka Yusuf . Even staff  (yang hantar kat pagar) cakap , harini dia kuat nangis sikit la . Bengang da masa ni . Mmg sah Yusuf dibiar nangis satu hari . We wait another roughly 15 mins , masa tu la dorang laju2 bagi mandi bagi susu bagai .



7/10/16
One week Yusuf been sick , fever and hyperventilation . So kena take gas . So officially today is the last day we send Yusuf there . Still stupid pergi hantar jugak . We've been trying to call ummi since last week but no answer . Call taska , Yusuf tengah main , the sender say , Yusuf meragam teruk arini . Satu hari menangis sampai hidung bengkak . Inform si ummi that we want to terminate , mula lah drama . Put blame on parents dengan alasan I ambik masa dia tido la bagai . Kepala hotakk dia . Pastu hidung tu Yusuf pergi gesel2 kat tikar , itu yang luka . Kulit Yusuf kan sensitive . Wowwwww . Memang tip top drama si umi . So of course we want the refund . Dia Akan kena jumpa principal bagai . At the end , we just waste our time waiting . Stuck in the jam . Until now kitaorg ta bole nak tengok cctv and report Yusuf . Bukan main lagi cakap , akak akan baca report dulu baru tengok cctv . Nak tengok samada tally ke tak . So far semua okay . Mana prove ? Takde . Nampak la dorang ni jenis macam mana . Oh ya , while waiting in new taska , since duduk situ , we keep hearing one baby cries more than 10 mins . Walahi haram . Memang ni trend most of the taska , let the baby cries till their tired .



All the conversation was on 09/10/16
 
 
Mula-mula my husband yang send message kat ummi , and she didnt reply .
So i text her . Mungkin senang dia nak bermain ngan perasaan
 mak-mak yang mudah tertipu cam I ni .
 
 

 
 
 
 
 
This how's the nose look like . Bergesel kat "tikar" sangat la kan !
 
 
 
 
 
 
 
This picture was on 7/10/2016 . Satff who pick up the phone cakap tengah tido .
Yang hantar kat pagar cakap harini kuat nangis . Who should i trust now ?
Dilemma kejap ngan drama Taska ni .
 
 
 
 
 
Should I trust her ? As been informed by JKM , kita bole masuk dalam Taska
 if the Owner ada kat situ . Ini owner depan mata pun bagi banyak alasan . Macam mana ?
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
Incase any of you wondering what happen to the whatassp background .
I change it coz na forward the coonversation to someone . And this time , the liar owner already blocked me :D
 
 
So, basically we send Yusuf just four days .
 
26/09/16 - Monday
27/09/16 - Tuesday
28/09/16 - Wednesday
07/10/16 - Monday
 
 
Bila dah bengang of course the best option is report to JKM . Mula la cerita baru keluar . JKM told me , belakang Taska Ameen tu pun rupanya taska ummi yang di closed down oleh JKM . Overload babies . Supposed 1 orang jaga 5 babies . Tapi one of her staff jaga 7 babies at one time . Hurmmmm .  🤔🤔🤔🤔



Yesterday 8/11/16 , we get the refund . After pergi "slow talk" ngan staff dia then suddenly ummi reply . Alasan dia tempat dia pergi tu tade internet  And i catch her online . Refund only one month Okayyy . October hantar anak for one time terus deduct 550 termasuk all the fees . Dahsyat jugak taska ni yeee . Alasan umi Tu , we only refund one month . It's fine if she wanna take 50 per day but the rest for what sedekah ? Its okayy , we just "HARAM" kan the money that she take . ^_^   Even gaji staff pun dia sangkut2 bayar , and don't expect they will take care our kids nicely . And before I decided to sportcheck , there's one family , look like they also bengang ngan si penipu umi ni , sampai dorang boleh cakap "boss korang ni business besar sangat ke sampai kol and msg ta angkat?"



And charges for babies pulak ikut sedap dia je . Nampak potiental sikit 550 terus . So mommies , double check your babies again . Bila u guys call and they say , Owh elok je dia main , tengah tido , tengah nyusu . Tanye lagi . They just give the answer what u wanna hear . Double check . As been informed by JKM , u have the right to go inside the house , at least u guys tahu mana anak you tido . Bukan just bagi Alasan pernah kena pukau bagai la .



Just because she want the customer to feel comfort with her , sanggup menipu cakap husband dia pun "arab" jugak . Lawak la perempuan ni . Dont miss understand ye readers . The reason why i ask one of the person inside the taska pasal husband dia coz masa mula-mula jumpa si umi ni . Dia beriya cakap husband dia org Saudi . Siap tanye husband i ni orang mana , bla bla . Semua tanya through i . Tapi bila husband spoke to her , dia macam loadinggggg . Since dia dah banyak menipu , I pun gatal mulut pergi tanya .


 
 
 
 

That it . thank you so much for reading . Sorry for the late editing . Masa mula-mula tulis entry ni tengah bengang. So tulis ikut perasaan and ayat pun tunggang langgang . Now dah boleh move on , so penulisan pun stabil la jugak .


This blog was edited on 12/03/16 to put all the evidence inside .