08 November, 2016

Taska Ameen Kota Damansara




Hello there . Rasanya dah berkurun tak update status . Tau tau tetiba je tajuk pasal taska . Oraite , let's straight to the point .


Whenever u search "Good taska in Kota Damansara" "Best taska in Kota Damansara" semua link Akan goes to Taska Ameen . As a mother yang mudah terpedaya ngan advertisement and review , of course will go to that Taska . Yelah , Kalau semua good review , who will not trust kan 😂 . So I also one of the victim of this taska .



Cerita nya begini ,


On 26 September 16 , I pun gagahkan diri pergi register kat taska ni . So I meet the "wonderful" ummi . Yes , for the first time meet her u will feel warm , very charming and friendly . Yes . Before she get your payment . Lepas Tu ? Later I cerita . So after drop my son , she say , the payment is bla bla bla . 1+1+registration fees+yearly fees . total 1500 . Kitaorang pun letak la Yusuf kat situ , then balik rumah pergi photostat all the stuff needed . Rush balik pergi taska , pay to ummi , and request nak tengok Yusuf . Si ummi Tu cakap Yusuf tengah nyusu . So take time nak tunjuk muka . After awhile Baru la I nampak si Yusuf . Dengan tak berbaju and macam baru lepas nangis . Bulu mata still berair beb . It's Okayy , maybe first day . Tapi I notice something , he seems like scared to stay there , nampak muka I je terus nangis . Si ummi tu pesan , if anything just let her know . Nak pick up kena call dulu coz takut nanti kena tunggu lama . Budak Kalau tengah tido kena take time baru angkat . So I pun iya-iyakan jelah. At 4.30 , we pick him up . Muka bengkak and dia macam baru lepas menangis . Masih tersedu-sedu . First day . Tapi instincts feel something wrong ngan taska ni .



27/09/16
Drop Yusuf 9.30 am , bagitau akak yang sambut Yusuf , kitaorg nak ambik awal . Call call si umi tu tak angkat , msg ta reply . So 4pm rush pergi ambik Yusuf . Masa ambik tu , the staff say dia baru lepas menyusu . Tanya staff tu , mana Kak umi , kol tak angkat , msg tak reply . And staff tu bagitahu , Kak ummi jarang datang sini . Another one shocks news , before kitaorg bayar bukan main ping pang pung pang lagi dia . The staff give the taska number . Call terus senang . Oh ya , while waiting for Yusuf kat luar pagar , terdengar la suara Yusuf melalak . Lepas the staff saw us terus senyap . Muka Yusuf still bengkak . Selalu if Yusuf nampak I Dari jauh dia Akan start sengih2 . Tapi kali ni takde . In the car , I pun check la botol Yusuf , hurmmm , kata baru lepas nyusu . Ini susu pun tak gerak . Menipu lagi . Hello susu badan perah satu botol 160ml , ini still 160ml . Bila dia nyusu ?



28/09/16
Harini nekad Na buat sportcheck , since from beginning lagi ta bole tengok dalam taska dengan Alasan ade budak la ape la . So my husband and I pun park nearby taska . Duduk dalam kereta and dengar la berapa lama si Yusuf Tu menangis . Bila kol taska ? Oh Yusuf tengah tido . Yussuffffff . Drama lebih . Kali ni lagi teruk muka Yusuf . Even staff tu cakap , harini dia kuat nangis sikit la . Bengang da masa ni . Mmg dah Yusuf dibiar nangis satu hari . We wait nearly 15 mins , masa Tu la dorang laju2 bagi mandi bagi susu bagai .



7/10/16
One week Yusuf been sick , fever and hyperventilation . So kena take gas . So officially today is the last day we send Yusuf there . Call taska , Yusuf tengah main , the sender say , Yusuf meragam teruk arini . Satu hari menangis sampai hidung bengkak . Inform si ummi that we want to terminate , mula lah drama . Put blame on parents dengan alasan I ambik masa dia tido la bagai . Kepala hotakk dia . Pastu hidung tu Yusuf pergi gesel2 kat tikar , itu yang luka . Kulit Yusuf kan sensitive . Wowwwww . Memang tip top drama si umi . So of course we want the refund . Dia Akan kena jumpa principal bagai . At the end , we just waste our time waiting . Stuck in the jam . Until now kitaorg ta bole nak tengok cctv and report Yusuf . Bukan main lagi cakap , akak akan baca report dulu baru tengok cctv . Nak tengok samada tally ke tak . So far semua okay . Mana prove ? Takde . Nampak la dorang ni jenis macam mana . Oh ya , while waiting in new taska , since duduk situ , we keep hearing one baby cries more than 10 mins . Walahi haram . Memang ni trend most of the taska , let the baby cries till their tired .



Bila dah bengang of course the best option is report to JKM . Mula la cerita baru keluar . JKM told me , belakang Taska Ameen tu pun rupanya taska ummi yang di closed down oleh JKM . Overload babies . Supposed 1 orang jaga 5 babies . Tapi one of her staff jaga 7 babies at one time . Hurmmmm .  🤔🤔🤔🤔


Yesterday 8/11/16 , we get the refund . After pergi "slow talk" ngan staff dia then suddenly ummi reply . Refund only one month Okayyy . October hantar anak for one time terus deduct 550 termasuk all the fees . Dahsyat jugak taska ni yeee . Alasan umi Tu , we only refund one month . It's fine if she wanna take 50 per day but the rest for what sedekah ? Even gaji staff pun dia sangkut2 bayar , and don't expect they will take care our kids nicely . And before I decided to sportcheck , there's one family , look like they also bengang ngan si penipu umi ni , sampai dorang boleh cakap "boss korang ni business besar sangat ke sampai kol and msg ta angkat?"



And charges for babies pulak ikut sedap dia je . Nampak potiental sikit 550 terus . So mommies , double check your babies again . Bila u guys call and they say , Owh elok je dia main , tengah tido , tengah nyusu . Tanye lagi . They just give the answer what u wanna hear . Double check . As been informed by JKM , u have the right to go inside the house , at least u guys tahu mana anak you tido . Bukan just bagi Alasan pernah kena pukau bagai la .