25 August, 2011

Mereka jugak ada perasaan !



Hello readers
Harini aku nak cerita pasal semut, yes, si semut itam.
*ha?!, merepek! 
Kengkadang, aku suka gak perhatikan semut nie.
Nampak comel jeww *padahal sama je rupa dorang 
Korang perasan tak, kalau semut hitam tengah berjalan atau berlari, then tetiba terjumpa kawan dia,
kompem dia akan merapatkan kepala seolah2 discuss something.
Ya, mungkin juga tengah bercomolot. Hahaha. Puasa, puasa!

Antara semut yang tak reti bersyukur T_T

Dari pemerhatian aku, secara keseluruhannya, 
semut hitam sedang melakukan aktiviti seperti berikut:

TERJUMPA KAWAN LAMA
The whole day bekerja, sangat penat bila jumpa kawan lama. 
Pergh, memori lama terimbas di ingatan.
Banyak benda nak di gossiipkan.
Biasanya bila jumpa kawan lama, kita akan tanya apa dia buat sekarang.
Samalah macam semut hitam jugak. 

Sembang pasal kerjaya


GOSSIP LAKI HOTTT
Selalu kalau gurl terserempak dengan laki hoott, dia akan bagitahu kawan dorang, “oit, tadi aku jumpa mamat hot, tu ha kat sana. ko try la ushar”. Rasanya semut cam tu jugak kot.
 Segmen Perigi Cari Timba


EDISI BANDING MEMBANDING
Menjadi lumrah semut hitam untuk membeza2kan sesama mereka. 
Mereka ni kulit sama hitam, tapi hati lain2.
Nampak cam semua je negro kn? kn?

Contoh Adegan Banding Membanding

 
  SALAH ORANG
Kadang2, kita tegur orang, ingatkan kenal, rupanya salah orang.
Malu jugak lah. Kalau semut, salah semut lah kan? ha Ha Ha

Contoh Tragedi Memalukan


Oh , btw thanks to TASYA coz dah tag me for the Kad Hari Raya. :)




Okaaaay lah .
That's all for today .
Thanks for reading .
Babaaaiii .

17 comments:

bee's orange said...

haa :D nice storry morry . comel jea semut2 ney :D nice entry ! :DD

Miss Nieyna said...

heee ~ tq 2 :)

ANA said...

haha :d ad ke cam tu , semut nie kelakar jugak ek .

Miss Nieyna said...

ana : hee ~ yup2 <-- jwb ngan confident lak tu :)

Farhan Hanif said...

tinggi sungguh imaginasi....hahaha

Miss Nieyna said...

hahaha , sekali skala :)

Aisyah Ahmad said...

nice :)

Miss Nieyna said...

aisyah : thanks :)

LadyBird said...

smt mengumpat jugak ker?
comelnyer semut2 tu..

tasha ;) said...

haha . welkem welkem . Thank you eh sudi tempek kad raya Tasha tuh . hee :)

Miss Nieyna said...

to lady : hehe , huduh la . bru 1st time na lukis2 ni :)

Miss Nieyna said...

to tasya : sy appriciate pemberian kamu :)

Amirul Aqiim said...

"aku msa dploma dlu meniru, tu yg dpt smbung dgree"


*saya suka ayat nie..
terbaeekk~
hahaha ^^

Miss Nieyna said...

to aqim : haha , byk maksud tersirat ayt ni :)

NOOR FATIN said...

hahaha kelakar la semut2 ni. hehe

boleh je awak share entry pasal kucing tu ^__^

Miss Nieyna said...

hehe . tq so much :)

shasshaDanial said...

Ini sumpah lawak. LOL~