28 August, 2011

Kucing Alaf Baru !



Hello Readers !

Mungkin sekarang semua orang tengah busy untuk persiapan raya. Hurrm, For sure nak raya tahun ni TipTop, Gempakzz and So on.
Secara puratanya, tak kira apa tokey sekali pun, income bulan puasa plus nak raya ni makin berlipat ganda. Sebab apa? Ramai rakyat jelata rambang mata tengok sale sana sini. Klu raya setahun 7 kali, maka 7 kali jugak lah segala isi rumah akan bertukar. T_T

Memandangkan raya semakin dekat. Bebudak semakin meriah main mercun tatkala itu, tibi pun meriah berita budak putus tangan. Macam fair and square pulak. *cuba ulang ayat di atas dengan meletakkan kata hubung "dan" di tengah2 ayat tadi*. Kalau dah ramai kids outside there yang injured, habis sapa yang nak tolong their parents?

Saya ada penyelesaiannya!!!
*tiru iklan Mr Muscle

l
l
l
l
l
l
l
l
l
V

Tadaaaa !

SI KUCING SERBAGUNA

Kelebihannya ialah :-

PERTAMA
Sediakan air semasa besahur dan berbuka
*tak temasuk package memasak sekali

 KEDUA
Memastikan bilik dalam keadaan kemas
 dan selesa untuk di tiduri

 KE-TIGA
 Memastikan rumah dalam keadaan bersih

KE-EMPAT
Memastikan pakaian sentiasa di basuh
Kebersihan terjamin

KE-LIMA
 Menjemur pakaian

 KE-LIMA
 Memastikan tingkap rumah anda sentiasa berkilat

KE-ENAM
 Memastikan tanaman di sekeliling rumah sentiasa segar bugar

 KE-TUJUH
 Memastikan bilik air bebas dari kotoran degil

KE-LAPAN
 Memastikan perkakas rumah dalam keadaan sihat walafiat

 KE-SEMBILAN
 Memastikan barang kesayangan sentiasa di jaga dengan rapi

KE-SEPULUH
 Memastikan pakaian bebas dari kedutan

l
l
l
l
l
l
l
l
l
V

Akhir sekali

KE-SEBELAS
 Memastikan pinggan mangkuk bersih selepas digunakan



Apa macam? Kagum kan? ^_^
Mesti ada yang teringin nak bela sekor. Hahaha
Lagi-lagi kalau dapat berekor-ekor. Fuhhh, Bahagianya hidup. 
Kalau hire org gaji,kena bayar gaji, Kalau hire kucing ni,nak bagi duit pun bukanya reti nak shopping.

Kepada peminat kucing, cepat check kot-kot kucing korang pun ada bakat terpendam jadi bibik fulltime.
 Akhir kata, Tuah ayam nampak kat kaki, Tuah kucing nampak kat betisnya kot. Huhuhu



That's all for today .
Thanks for reading .
Babaai .

31 comments:

Radsmil Nasir said...

comelnya kucing tu..hehehe

tapi kucing aq lagi comel..;p

Miss Nieyna said...

yeke ? ok T_T

Syiqin Estrada said...

alalala, tomeii nye diaaa wat keje umahh. comell :') heehe

Miss Nieyna said...

hehehe . diminta kawal hormon geram anda untuk mencubit2 kucing ni :)

aisya said...

kan bagus kalau ade kucing cmni.. pastu upah ikan je kat die..

Miss Nieyna said...

haha . yup , sangat dialu-alukan . :)

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

wah kucing yang rajin . haha

comelnyee

:)

Miss Nieyna said...

kucing ni berlakon je lbh .
a'ah , comel kn ? :)

NOOR FATIN said...

awak kalau jumpa kucing ni kat mana2, contact saya tau XD

Miss Nieyna said...

tana , sy na bela kucing ni :) ringgan sikit beban :)

sue perbs.. said...

haha.. best nye klu kucing2 sy mcm tu

Amirah Ali Hairuddin said...

nak kucing ni seko plss..
seko jee :))
heee..

Miss Nieyna said...

to sue : cepat latih kucing anda . melentur buluh biar dr rebungnya :)

Miss Nieyna said...

to amirah : blh , bak alamat rumah :)

Amirul Aqiim said...

walaupun sy x suka kucing, tpi..

Comelnya kucing nie!!
haha ^^

hannasy arif said...

lucu kucing nyaa, wkwkwkwk.

wannurfazrini said...

haha comel je tucing ni

Miss Nieyna said...

to amirul : hehe , jgn terpedaya ngan kucing ni . :)

Miss Nieyna said...

to hannasy arif : hehehe . :)

shasshaDanial said...

alololo~ comel gila kucing. nak bela 1 pliss. adaa jual tak? hahaha~

purplekyu^_^ said...

ahha,,,best! kalo ade kucing tlg buadkan keje =)

shiya astalavista said...

betol ke nieh ? muahaha

syahirooAhmad said...

pls............aku nak kucing nih sekor!

MisS HoNeY said...

nak jugak kucin yg rajin mcm nie..hee

ika said...

kat mana nak carik nie? nak bela sekor leh? kasi la adek rapunzel nie...kasi la...:P

Cik Ct said...

kn senang kalo ade yg cm nie.. haha

Miss Nieyna said...

ika : adek , kucing ni limited la . entah2 da jd arwah . hehehe :)

Ezzattie said...

wah....rajinnya kucing ni. katne nak beli ni? =.= huwahuwahuwa :)

CTK said...

hahaha...pandai kucen tu pOsing...cOmey gilak...cian dia kena buli...hahaha


http://khayalan27.blogspot.com/

Hunnym Syot 美智子 said...

comel gilerr.. hehee..
kan best kalau adee kucing camney :)

http://irsyanim.blogspot.com/2011/09/sedih.html

LittleGurl said...

comel gila!