19 July, 2012

Edisi : Memang Cari Nahas ! ^_^




 
Photobucket





Ahakzzzz. Si Nina mengupdate lagi entrinye. Hehehe.
Di awal pembikinan blog, rancak mengupdate.
Sehari 7, 8, 19, entri sekaligus. Idea mencurah-curah katanya.
Sekarang, cukuplah sekadar sebulan satu entri.
Sedih, segan pun ada kadang2.


Macam kasar je tajuk entri kan? kan?
Hahaha. Chill ~ Sometime, ada tingah laku/perbuatan kita nie mengundang nahas,
menempah maut secara tak sengaja atau memang di sengajakan.
Contoh situasi memang cari nahas adalah :



 Kaum pompuan cukup berbbuuulluuuu batu belah batu bertangkup kalau tengah syok2 dia borak dengan boyprennn tetiba datang minah gewwwddiixx mencelah siap terover pulak.

Waaaaaa, sungguh panjang jugak ini ayat. Hahaha. Ok, serius plizzz. Ni kira kes jelezzz manja bertempat lah nie yeerrr? Hikhikhik. Mana ada perempuan sekeliling dunia rela diperlakukan sebegitu rupa. *muka meluat, mata jeling ke atas. Ok, mungkin ada tapi out of ten, satu je yang rela. Itupun dengan peratusan engKAU akan jadi wanita paling di meluat/beenncii/boycot/anti gila-gila forevaaaa.
Itu satu, yang sembilan lagi rasanya dah jadi katak mati lintas jalan agaknya minah gewwwdixxx tu.





 You gewwdiixx mengewwdixxx




Kaum hawa memang natural ada spesies perangai gewwdixx. Maka, kalau pompuan dituduh gewwdixx dek kaum lelaki, dorang boleh selamba buat muka mata berpinar-pinar then cakap normal gegurl gewwdixx, you gegurl ke? Hahaha. Untuk pengetahuan bobooyy out there, gegurl boleh tau minah tu gewwdixx asal ke gewwddixx cucuk botox tang montot. Sesenang makan kuaci je nak detect, dengan kaum sejenis, kasar plak bahasa dikau, dengan jantan, semut hitam/merah/kuning berapi pun tak boleh dengar ape engkau cakap haa. punya nak cover suara.
cehhhh ~




 I ikhlas, you macam cilakak

Niat kita baik nak tolong someone tu. Taknak dia tercicir. Taknak dia disisihkan.
Taknak dia rasa lonely, i'm mister lonely tetiba banyak pulak cerita puaka yang keluar. Apa kes? Memang perasaan lempang-melempang insan sebegini cukup tinggi. Mujur ada orang nak tolong. Itupun tak reti menghargai.




 Makan hati berulam sambal




Hati manusia, nampak konkrit, reput jugak rupanya. Nampak pendiam, pendendam rupanya. Sometime, kita ter"miss" judge someone. Nampak macam bole kaww-team, silap langkah, nahas menanti. Lain sungguh bunyinye. Hahaha. Sabar someone tu ada limitnya as long as you know the limit, everything gonna be okaayyy ^_^



Angin monsun puting beliung

Statement merujuk kepada gadis/wanita yang belom menopause. Yang belom, yang sudah boleh skip baca. Semalam okey, harini puaka. Salah sikit, saka keluar. Hahaha. Orang pompuan memang banyak mood. Kalau tengah bahagia, heboh satu dunia. Fesbuk, twitter jangan cakap. Selang seminit update status bahagia. Bahagia sampai berbelit mata orang baca status dia. Cuba tengah sedih, setiap saat ayat jiwang/kecewa/tak tentu hala/rasa dikhianati semua keluar. Itu belom termasuk dakwah-dakwah/hujah-hujah melambangkan ke"merana"an dia lagi. Hissshh. Chill sudah.



Contoh ayat sedih menguasai diri




So, that's all from me.
Thanks 4 readings.
Babaaiii . . 
Anddd , Selamat berpuasa ^_^



19 comments:

Sarah Mohd Saleh said...

hahahaha..mmg kenal top 2 yg kat atas tu.ckp je lahh tuju kat si seluar ketat tu.hahahha.klaka gle bace entry nieyna ;DD

Miss Nieyna said...

sarahhhhh . . . shhhhh ~ :D

WNA said...

hahahaha, kemain mkn hati berulam sambal ~
nak sikit bley tak sambal tu? ehh !

Iefa Ujang said...

biasa la 2 . tp ppuan kna pndai kawal prasaan :)

Akmal Khalidah said...

Selamat berpuasa ;)

Emma said...

hehe.. Selamat Berpuasa eh.. :D

Nurin Nadiah Sakri said...

selamat berpuase . jngn tnggal pose tau :) huhu

piko pink said...

slmt pose ye...

Cendol said...

haha klako pulak rasenye..lahaaaiii naseb baik lah Cendol takde boypren nak jeles2 bagai..wiwiwiwiwkk

abiwan said...

haahaha .. control2.. =)

elyna mirsada said...

hehehe..b cool :)

Azee Hana said...

haha...chill....^__^

xila riston said...

titew gewdixxx x?? ce teka ce teka

FaLya said...

hahaha,,best betul baca entri akak.. nak berbelit lidah bila baca,:)
selamat berpuasa:)

gadisworld said...

zaman akak dah berlalu..tapi suasana nak opiz pun masih ada yg mcm ni..

aiNa yaZiD said...

kehkehkeh... gelak je baca..chill dear~!! perempuan kdg2 emo lbh.. hehehe..

dyabunga said...

yg over mengedix tu yg menyampah..

alif haris said...

halau je minah gedix tu.. syuh3.. p main jauh2.. haha

zulhilmi tempoyak said...

rajin2 kan lah diri.. heee