09 August, 2012

That's why it's better to keep it silent





  
Photobucket




When you been betrayed by the most people you trust, Chill. 
Tak perlu bark like a dog, pretending macam engkau pulak mangsa keadaan.
Tak perlu. Rugi. Sebab ape? Ni bulan puasa, bulan baik, bulan penuh kerahmatan.
Allah will prove to you who deserve His priority. ^_^



You create a NICE story, soon or later people might find out. 
Lagi banyak DIA bercerita, lagi banyak pahala korang dapat. That's why bersabar tu sangat penting.Memang pediisss hulu hati bila benda sekecil zarah ditipu. Sokaayyy. Let it go with the flow. 
Kenapa?




 Firman Allah "dan kami jadikan antara mereka itu pemimpin yamg memberi petunjuk dengan perintah kami ketika mereka bersabar." (QS.32:24) Firman Allah seterusnya " Mereka itulah orang2 yang dibalas(dikurniakan) bilik (martabat yang tinggi di syurga) kerana mereka bersabar (menjungjung taat kepada Allah) dan mereka dialu-alukan di dalamnya dengan penghormatan dan ucapan salam kesejahteraan( oleh para malaikat)"(QS.39:10)


Firman Allah lagi " Hai orang2 yang beriman, bersabarlah kamu (melakukan taat dan menghadapi musibah), teguhkanlah kesabaran kamu, tetapkanlah kewaspadaan dan siap sedialah serta bertawakkallah kepada Allah agar kamu beruntung(merebut syurga dan bebas dari neraka)"(QS.3:200)


Dan Saidinar Ali R.a pernah bermadah, mksudnya: Jika engkau bersabar, takdir itu berlaku juga keatas kamu, tetapi engkau dikurniakan ganjaran pahala. Jika kamu tidak bersabar pun, takdir tetap aakan berlaku keatas kamu dan engkau berdosa.

See? Ada faedahnye kan bersabar. I know, memang sakit if suddenly korang tau muslihat sebenar si PENIPU. Relaks. Allah never stop doing His job. Just wait and see. Macam karma. You do a GOOD things, people give shit to you. Tapi what you get back much better than before. So,


and






As a reminder to myself jugak.
Sebab tu lah if I ada tak "tersuka" someone. I rather to keep it myself.
Dari mengajak kaum sekeliling memboycot insan bertamadun seperti mereka.
Tak ada faedah lansung.


So, that's all from me.
Thank's for reading.
Babaaiiii ^_^



5 comments:

anamizu kaito said...

sbb tu org selalu pesan :

SABAR LAH WALAU APE PON YG JADI..





slm ramadhan,
cik ana

Tales Of Nature said...

suke bace entry ni membina

tq :)

ZiErWa zAiNaL said...

entry ni mmg btul2 buat zz rse mcm dh ok sikit.. hehe

man said...

selamat hari raya..sila lah dtg ke blog sy..http://ajax85.blogspot.com

AyaZuki Is Cullen said...

mulut orang memang payah kita nak tutup..Apalah sangat PANDANGAN orang jika hendak dibandingkan dengan pandangan Allah?