05 September, 2012

New Born





Photobucket



Hohoho, selamat hari raya.
Memang sengaja nak wish lambat raya through blog ni.  Kihkihkih
Sengaja, sengaja, sengaja and memang sengaja taip banyak kali.
Nak bagi effect gedixxx keladi tumbang. Hahahaha




Okayy, my family ni ada satu habit where we all really "loves", sangat mencintai, tergila-gila, tersuka-suka dengan animal. Mana-mana binatang yang sesat mahupun terpura-pura sesat macam hilang peta akan diperlihara tanpa dipertikaikan asal keturunan mereka. 




Memandangkan our jiran tetangga kebanyakkannya (i mean keseluruhannya dimana kawasan perumahan saya cuma ada 22 unit rumah sahaja) berbangsa chinaeee maka banyak lah anjing-anjing yang kurang kasih sayang hinggap tanpa segan silu. Umpama burung pulak dah anjing2 tu kan, kan.  Maka dengan bermurah hati kami actually saya dan adik-adik akan men"sedekah"kan makanan kucing to those dog. Yup makanan kucing dan mereka makan berselera skali. hahaha 




Oleh kerana rasa terhutang budi yang menebal, kaum-kaum anjing mula buat port baikkkk punyerrr depan our house, jadi pakguard tak bergaji. eleeehhh, nak mintak makan free lettewww. Abaikan cerita anjing, my mom also bela sekor bintang ni, we call it




Mr Moonnnnn


nyeeeeettt. 

Budak lagi ni. Mak dia "kecelakaan"
Wahhh, kecelakaan gituuuww. Pengaruh sinteron. 





Baru-baru ni, one of my mom persian cat beranak. 
In previous entry saya pernah tulis pasal how's my hamster beranak. 
Maklumlah guna kamera capukk je, kualiti gambar pun hancussss.
Kalau rajin, godek2 la kat entry bulan may. ^_*
So, cekcekcekitout,







Persian cat tak sama cam kucing biasa. 
Bila dorang nak beranak, we need to help them.
Maklumlah, dari kecik tak pernah independent.































 and lastly,

l
l
l
l
l
l
l
l
V



tadaaa , kitten yang bakal menselerakkan rumah. 
ohhhseemmmmmmmm. hahahaha






Masa ni masih lagi process meneran. 
Actually nak tunjuk baru berapa minit lahir terus nak menyusu.
Lapar ea budak nakal. kihkihkih



Begitulah gambar step by step kucing beranak. Total kitten ada 4.
This is my mom cats. Saya punya ? Standard yang kutip tepi jalan je. Mana namanya kucing jantan,
semua sodok bawak masuk rumah. Hahaha. Yang betina? no komen. hahaha


So that's all from me. 
Thanks For Reading. 
Babaaaiiiii ^_^


3 comments:

Jue Derella said...

hahaha... Jue pernah je jadi bidan kucing kat umah...^^

Sarah Mohd Saleh said...

amboii ade pkguard free kt depan umaa.bgs leetw xte perogol siri jahanam nak kaco nina and adek2 prempuan.kucin tuh sgt menakutkan oke die beranak. =.= tp dah besa mesti comel. ;D

sare ared said...

wow pengalaman yang menarik..

saye suke part step tolong kucing beranak..

^_^

jom join segment aye yang sempoi ..
http://funnyzoneads.blogspot.com/2012/09/segmen-ashadi-mencari-top-fans.html