07 June, 2012

Selamat Hari Cinta Nasriq !



Assalamualaikum

Memandangkan ni entry pasal cintan cintun, jadi penggunaan bahasa "saya" akan automatic menjadi "aku" kononnya dapat bagi effect luar biasa to this entri. Statement tak boleh blah lansung. Entri specially khas untuk si Nasriq Muzayin


Ingat lagi tak siapa yang selalu jerit-jerit kat telinga, cakap aku gendut tiap kali lepas makan? Padahal esok pagi dah kempis pun kau ejek gendut jugak.

 Ingat lagi tak bila tiap bulan piyed, mesti kau je jadi mangsa untuk aku lepas nafsu marah? Sedangkan kau pakai baju kedut-kedut pun boleh jadi isu.

 Ingat lagi tak, tiap kali tali kasut aku terbukak, kau yang akan ikatkan. Kemalasan tahap cipan sampaikan tali kasut aku selit2 celah stokin.

 Ingat lagi tak, bila aku ada problem, aku try nak share tapi mesti kau akan cakap cmni, "Nas dah kata jangan, degil lagi. . ."



Dulu,
Masa free hair, berseluar jeans, berbaju transparent
Kau always dengan aku.Mana-mana kau pergi, sekali pun tak pernah tinggal aku. Sampai nak pergi toilet pun engkau bisik-bisik kat telinga mintak permission then kita keluar kelas sesama and lepas tu meronda-ronda kesana-kemari. Cukup time, masuk kelas, sign attandent and cepat-cepat balik. T______T
Lingkup masa depan.



And now,
Aku berubah depan mata kau.
Berubah segalanya untuk diri sendiri dan masa depan.



First picture yang engkau ambik masa first time aku bertudung
Dan terus jadi feveret picture engkau sampai semua screen 
yang boleh letak gambar, kau letak gambar ni. 



Setiap couple, ada cara nya tersendiri
Ada yang sweet, ada yang romantic, ada yang "eh, peliknya dorang ni"
Masing-masing punya style. Mereka bahagia camtu, kami bahagia macam ni.



Aku ambik gambar, kau rosakkan gambar

 .

Dan 

Aku tengok depan, kau tengok handphone
Walaupun berjuta kali aku suruh tengok camera,
engkau tetap taknak. Alasannya, muka engkau tak fotogenic.
Habis engkau tunduk fotogenic ? Hahaha . Senggal punya chenta



Aku, engkau, memang banyak contra nye.
Nak senaraikan, juling mata baca nanti. 
Tapi, bila aku perlu engkau, you always be ready *terharu




Cuba bayangkan kalau engkau takde :

  Siapa lagi tempat aku nak bertekak kalau buat asaiment?
Siapa yang akan ikat tali kasut aku ngan sempurna?
 Siapa lagi yang nak beli benda yang aku craving itu ini?
 Siapa lagi yang nak teman aku jalan kemana - kemari ?


Siapa lagi kalau bukan engkau chenta .
Sempena Hari chenta kita ni , ada beberapa kerat ayat jiwang aku nak bagi kat engkau wahai chentaku. Baca baik-baik okayyy , jangan terharu dong sayang . 


Md. NasriQ 

 Aku umpama kulit, engkau lah jerawatnya.
Aku umpama gusi, engkau lah gigi jerungnya.
Dan, Aku umpama bulan, engkau lah kawah-kawahnye.
Hikhikhik. Jangan belasah ina lepas baca entry ni okayy. ^___^
Sambil slow2 cakap, ina sayang nas. tengkiu sebab jaga ina







Tengkiu chenta.
Walaupun sometime nas ni tak kachak bergaya cam Thor, 
Macam Bruno Mars ke, Macam si Edward Cullen tu ke . . 
Takpe, masih tak terlambat nak pergi kat dorang . . Hahaha . 



Okay, okay, sebelum lagi banyak yang merepek-repek keluar,
I would like to stop my entry until here. 
Thanks for reading . That's all from me .
Babaaaaii ^_^

8 comments:

Fatim said...

sweetnya...

I wish you all the best dgn N
semoga sampai ke jinjang pelamin !

Sarah Mohd Saleh said...

nasib tali kasut..kalau tali g string, nak nas tlg ikatkan sekali ker?hihihi btw happy forever n ever. ;D

Miss Nieyna said...

Fatim : tengkiuu dear . . :)

Miss Nieyna said...

A ha ha ha. Sengal nye sarah . yg g string tu tggu lain time na ikat . Haha .

Norafifah Roshman said...

sweet sweet!!!! :) hehe.

Sally Yatiey said...

Sweetnyaaaa :D hee

fifa alya said...

sweet..semoga bahagia..jelous ni!!

Miss Nieyna said...

tengkiuuu . tengkiuuu :D