09 June, 2012

Even though I forgive, I never forget.



Assalamualaikum

Semua orang baik yang dah piyed or belom piyed pasti ada perasaan gatal nak bercouple. Bila bercinta, kalah cerita romeo and juliet, kalah titanic. kononnya, cinta mereka paling gah, paling dashyat. Bila putus, fesbuk, twitter, mespes dan segala bagai laman social tempat maki hamun, tempat nak tuduh engkau buat salah, aku tak salah. Ishhh. Diam-diam sudah lah. Kalau benda bagus nak heboh takpe jugak. Ni sebaliknya. Adoiiii ~ 





Aku pun pernah rasa macam mana kena tinggal tanpa notis.
Bangun pagi tau2 status facebook si Dia dah single. 
Paling gembira, jadi single on anniversary.
Isshhh pediss, bergetar jugak lah ulu hati ni.
Takda ribut takda petir dah janda rupanya aku. . Hahaha . T____T


Nak menangis sebaldi air mata pun tak guna. 
Orang dah ludah, takkan nak jilat balik. 
Bunga bukan sekuntum, kumbang bukan sekor. 

Untuk shutdown semua memory pasal si Dia, 
Aku busy body dengan dunia luar. 
Pergi gym, buat cardio banyak2 sampai susut berat badan.
Still tak boleh lupa, stupid kan. Sedangkan si Dia dah bahagia dengan gegurl baru. 




Last sekali aku decide, enjoy my life.
Alhamdullillah semua nya okey lepas tu..





I never blame what "he" did to me.
Sebab apa? keep on blaming each other bukannya boleh setel masalah.
Jadi "pemberat" masalah lagi adalah. Benda yang dah lepas, tak perlu kenang.
Tapi, correct mistake what you and your partner had done. Simple




Sekarang, alhamdullillah i'm happy with my life.
Nak merayu, nak sakit hati, nak dengki, nak rasa together-gether lagi
memang dah terlambat.





I have a great man standing next to me.
Jadi, there's no reason kenapa aku kena patah balik pergi kat engkau. 
Masa untuk menyesal dah terlambat. Sepatutnya, engkau menyesal on the moment engkau decide nak jandakan aku, on the moment engkau buta dengan pujuk rayu si gegurl bermulut madu. hikhikhik.


Lastly,




That's all from  me .
Thanks for reading . 
Babaaai . 
^_^ .

10 comments:

Nur Emilya said...

huhu bagus bagus bangkit dan tabah dari masalah =)

miss fluffy said...

terbaik..jgn toleh kebelakang lagi sbb apa yg didepan lebih membahagiakan. cewahh!!hehe:) *tetiba semangat pas bc entry awk..hoho

Miss Nieyna said...

tengkiuu . . i'll try my best :D

Miss Nieyna said...

betul tu awak . . thanks 4 the support ^_^

cart kartika said...

forgive n forgot...that's the best, even its hard..

Nurulee said...

Yeahh, life must go on. Hmm, setuju. sekrg ramai org bila break up heboh dekat FB. tak perlu kot. hehe =D

Akmal Khalidah said...

tahu tak pe. dah break up tu diam2 je lah, ni nak heboh satu dunia. hmmm. :)

Miss Nieyna said...

betul , betul . . macam bangga plak dorang dah break kan . . huhuhu ~ :D

Miss Nieyna said...

Heee ~ mereka2 tu tak kisah kot kisah hidup mereka di tertawakan orang. hurrmmm :D

ezyra daniel said...

best laa ur entry...
tul tu...
if da kne buang cam tu je,,tak kan kte nak thegeh2 ag kan kat boy tu..
takpe,skrg kamoo da more bahgia kan?? :P