16 June, 2012

Gossip Gurl Part 1.


Assalamualaikum 

Setiap kali nak buat ayat untuk introduction mesti fail.
So, straight to the point, harini, saya nak bercerita about one girl.

l
l
l
l
l
V


Ooooo

l
l
l
l
V


Caaaakkk


This is sarah. I always cal her saaaallaaaaaa (saja nak bagi effect comeeyy kat nama dia. hikhikhik) she's my classmate. Classmate dalam erti kata lain, setelah hampir 2 tahun sekelas baru nak bertegur. Haaa, lebih kurang macam tu lah. Believe it or not, tapi itu lah kenyataannya.



That is me, sangat teruk in making friend. No wonder orang selalu cakap saya ni sombong.First impression orang katakan. Touching. Saya bukan sombong tapi I'm kind of people yang tak pandai nak start a good conversation dengan stranger. Heee ~ 







How we got closer ?

  Blog
Ni lah puncanya bila dunia ada batasan. Sebenarnya dah lama jumpa blog si saalllaaaa ni tapi malu-malu ulat gonggok nak ushar. Sekelas katakan. Tapi sebab blog ni jugak lah kami rapat (okaayy sarah, lepas ni kita dah boleh gelak sama2 dengan statement ni. Hahahaha)


  Skin Care Solution
Selain dari bergossip blog (sarah, focus kat word blog yang kena italic tu, hahaha), ni antara topik hot kaum hawa bernama Nieyna Repunzel and Sarah Mohd Salleh. Based on pic kat atas, eh sarah, kulit kita sama kaler la. . . Hahaha, gelak lagi. Tak perlu guna foundation pun kulit kita dah okey. Kami tak segan memperkenalkan saudara jerawat yang ikhlas membiak tatkala bulan purnama. Benda yang baik buat apa nak sorok. Hahaha


  Fesyen
Memandangkan both of us ada sama penyakit di mana suka membazirkan duit dengan mengamalkan prinsip hidup beli selagi boleh, jadi kami tak kedekut nak share tempat mana yang best untuk melaburkan duit. Thanks saraah, lepas ni semakin bankrup lah kita kan.  T____T


See, simple je kan how we get closer.
Tak pernah terlintas pun yang one day saya akan ter"rapat" dengan Si Sarah Mohd Salleh. Once dah kenal, not bad jugak orangnye. Senggal2 ubi kentang. Bila orang approach kita dengan cara baik, we do the same thing. In hope, there will be a good thing happen to us. Friends are human, they do have a feeling.






Lastly, appreciate people around you, jangan time susah baru berlenggang itik nak cari kawan.  So that's all from me . Thanks for reading ^_^



7 comments:

Sarah Mohd Saleh said...

Heeeeee..tharu mak jemah dengar.mmg pon,masing2 xreti nak making friend to each other so akhirnya nak abes sem baru nak gedik2 kawan.haihhh.at least im glad to know u as my bff nieyna. Im appreciating u in my life.masing2 mmg kuat perabis duet.belum keluar shopping same2 lagi.haruuu pak jemah."̮ƗƗɪ̣̇ƗƗɪ̣̇ƗƗɪ̣̇ ๑ˆ⌣ˆ๑ ƗƗɪ̣̇ƗƗɪ̣̇ƗƗɪ̣̇"̮.take care O̲v̲̅e̲̅.xoxo.hope it lasts forever : D

Ardini Izzati said...

Haha. So sweet. Kak Sarah memang sangatlah peramah kan kan :)

Aku Penghibur said...

WAH.. NICE ENTRY ... SEMOGA BERKEKALAN BFF... KLAU ADA SALAH FHM CUBA SELRSAIKAN.. JGN PENDAM2

zulhilmi tempoyak said...

tlg kim slm kat kawan2 ye.. :D

Miss Nieyna said...

hehe. betul tu. . . siyes, memang kelakar klu ingat balik cmne kita nak bercakap :D
me too sarah. kalau ada ms nnti kita shopping sama2 k.
"it will last forever" i promise that . ^_^

Miss Nieyna said...

yup yup n senggal sikit orangnye :)

Miss Nieyna said...

tengkiuu, tengkiuuuu .
i'll follow ur advice :)