05 July, 2011

Korang kawan yang mana satu ?



Hello and Assalamualaikum !
Hope semua heppi-heppi selalu. 


Sekarang aku tengah mengamalkan diet 14 hari bersama Bliss. Hope dapat turun berkilo-kilo. Kononnya la kan. Stop merapu! Actually, ini bukan tajuk sebenar entri aku. Back to normal, i just want to share something yang sometime most of us tak concern dengan benda ni. 


Masa sekolah rendah dulu,
aku selalu ingat bila takda kawan aku boleh hidup
hidup sorang-sorang. takda orang kacau, takda backstabber
Tapi tu dulu. . . .  Masa otak tak berkembang.
Masa tu tak tau betapa best nya ada kawan.
Sampai kawan no 1, family no 2.
Stupid kan ? heee ~ ~




Apa pun definition kawan bagi korang, for me, kawan is someone that you can cry together, laugh together and smile together. If i declare someone tu jadi my besties, they always be my besties. FULLSTOP! Unless tetiba buat tahi. I pay it twice. Fair and square. 


Kategori Kawan :
#1 Friend for fun
Jumpa je kawan camni, better korang pelangkung je kepala dia. 
Saja nak tambah koleksi. Konon-konon rasa glamour bila banyak kawan.
Pergi sini, orang kenal, pergi sana orang kenal. 
Biar orang cakap "dia" friendly ~ ~ 
Hakikat sebenar? publisiti murahan.


#2 Bila i takda kawan, u kawan i. Bila i ada kawan, u bukan kawan i
Mak ai. Dasar jual ikan betul! Hampeh punya kawan!
Nampak sangat nak take advantage. 
"u teman i pergi jumpa kawan i boleh?, kejap je"
A'ah, kejap la sangat kan? 
Seronok jumpa kawan ko, kawan ko yang tadi ntah kemana ko buang.
Weyh, berhati perut la sikit okkaaaayy ? -________-


#3 U simpan rahsia i, i be nice to u
Ni lagi satu kawan bengong.
Sebab kawan dia tu banyak simpan rahsia.
Nak taknak kenalah buat baik. 
"Biar pecah di perut, jangan pecah di mulut"
Best nye dapat kawan camni ~ hurmmm.


#4 I sayang u, u sayang i?
Kawan macam ni susah nak jumpa. 
Get what i mean? 
Belum tentu best friend tu sayang each other.
Kalau sayang untuk mengaburi mata orang for what?
Ikhlas la sikit berkawan ~ 




So, korang ni kawan macam mana? 
Yes, memang family lagi penting.
Memang boyprend/gurlpren lagi penting.
Bila dorang takda, sapa korang cari?
Friend jugak kan?


This post takda related to anyone. Just inspired by Bai Memo. Thanks for reading

6 comments:

diana said...

akak kawan yang bertindak mengikut situasi je..
heheh

Kotak Mancis / S_Basri said...

saya kawan jenis y xda kat atas nie.. boleh macam tuuu... hehehhhee
( jom klik ) ( jom klik ) ( jom klik ) ( jom klik )

Fee Hafeezah ketuk keyboard said...

kita nombor 4 :D

nurfatiha blacky said...

saya no.4 heee

Hanis Zakirah said...

kawan hanis kategori 1,2,ngan 3..sedih :'(

Nur Elyana said...

nice post la.. no 4...hehe..