10 July, 2011

Kenapa Main Kasar ni Dik ? ? ?

Hai Semua .
Semoga korang heppi-heppi selalu .
Oh ya , Special Thanks to my Stalker .
Tanpa ENGKAU , tak busy la shoutmix aku . :')

sweet kan ??

Adik, ape dengki-dengki ni dik?
Akak ade cari pasal dengan adik ke?
Adik dengki sebab takde orang na follow blog adik yer?
Ke adik minat/tersuka boypren akak?
Ala mucuk-mucuk akak ni. Kesian adik ea.
Takpe, takpe . . Akak ta marah. :')

Lately, aku tak tau tetiba je ade orang post something annoying kat shoutmix aku.
First dia guna noname. Tetiba je nak sound-sound aku.
Eh, pehal minah ni. Gilo apo. Sabar nina. Sabar. Biasalah tu. Orang dengki.
Bila aku tengok, orang ramai berkunjung kat shoutmix, aku ingat "adik" tu dah menyepikan diri.
Sepi? Sepi la sangat kan? kan?

Then tetiba je 3 post sekali dia letak.
noname,aduhyai and hhaha.
Mak ai, dengki beno adik dengan akak ea?
Apa ni dik, meh la story sikit. Akak pun nak tau gak.
Sampai tuduh-tuduh akak copy paste orang lain punya blog. Ape kes ni sayang?
Adik rabun ea? Akak yang rabun ni pun boleh bezakan yang mana copy yang mana tak.
Tak nampak ke ade perkataan "inspired by" and kalau adik tengok betul-betul post owner and post akak,
Totally different yea sayang. Takmo dengki-dengki ni. Tak berkat hidup.
Kalau dah kritikal sangat rabun nya, pergi ambil pensil then cucuk mata sendiri okayyy. Biar buta terus. ^_^

Camna aku tau tiga-tiga post tu orang yang sama? 
Well, aku ni bukan budak skolah rendah yang "dia" nak fool around. 
Hey, i'm degree student maaa, mau kencing sama gua ka? Lu ingat lu sorang pandai kencing. wa pun pandai jugak.
Gua nak tengok, lu kencing berdiri ka cangkung. Aiya. 

Okaaayyy, let me explain. 
Korang perasan tak kat shoutmix korang tu. yup shoutmix.
Ade IP that stands for internet protocol.
Setiap orang yang komen kat shoutmix, IP dorang for sure akan berbeza-beza right?

In my case, even though orang tu letak apa nama sekali pun,
Engkau punya IP sama kan? Alamak ai. Kantoi sudah ko ea. Pussy-pussy cat doll la ko sekarang.

Tadaaa ! So aku pun dapat la detect kat mana budak tu duduk sekarang. Jeng, jeng, jeng. 
Mesti kecut ko sekarang kan? kan?
Rileks dik. Akak belum tumbuh tanduk nak buat jahat lagi.
Budak-budak baru nak membesar. Standard la tu. Kali ni, bagi peluang dulu.


Do you think the hate commentator
dare to leave more comments
knowing that you have the power to trace them 
even if they hiding in a rat hole ? i bet not.

Next time, dont mess with me lagi yer "adik".
I know who you are and i don't think that i have problem with you. betul tak mucuk-mucuk akak? -_____-
Kalau still tak puas hati lagi, face me up dear. tell the people sape ko sebenar. 
Ke nak akak yang bagitau the whole world. Biar semua orang tau.
"la dia ni ker?" "eh budak ni la" "kawan aku rupanya"
Siapa yang malu? Engkau! Family Engkau jugak.
Setakat guna nama annoying then sound-sound gua, tak pro ok sayang.
Nampak sangat yang ko ni PENGECUT! lalalala~

Maaflah, kalau post kali ni agak kasar bunyinye yer.
Sabar aku pun ada limitnye ok readers :')

p/s: Kalau korang pun pernah face this situation then tak tau nak report kat mana.  Report kat sini Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SSKM).

30 comments:

fiQ'Ra said...

sabar la awk~ org dengki akan dapat balasan dia.. jom tlg saya jom klik cni & komen erh ;)

taliff said...

welll....what can we say, Orang suka dan tak suka kita? lumrah..biarkan aje...happy blogging and be happy :)

Miss Nieyna said...

fiqra : heee ~ tau xpe :)
taliff : agree ! :)

echaRierie said...

erm..kalau anon tue buat g lps nina dh buat post ni sure dia org yg ada mslh..hehe..

apapun..keep blogging nina.. :D

Miss Nieyna said...

echa : tau xpe . cacat otak kot dorg tu .

u too k . enjoy blogging :)

ashra said...

hehe..
klakar la jugak..

sungguh tak matang itu budak.

Miss Nieyna said...

ashra : kanak2 tak akil baligh lg . paham2 je lah :)

Aien Najib said...

berapa tahun 'adik' tu kak ?HAHA .chill kak ,takde org yg suke tgk kite senang .semua pakat nak tgk kite jatuh (: dengki tuh bende yg mmg ade dlm hidup .tang mane nk larikk .heee . neway ,budak baru nak up .mmg mcm tu =='' otak baru nak kembang .lalala *tak pasal-2 lepasni die serang shout ain .wahhh gitu XD

toblerone said...

kes anon yek? base la dorg dgki la tuh.. pengecut! hehe

Miss Nieyna said...

to aien : umur dia ? adalah . selagi dia tak buat hal , suma privacy pasal dia still selamat . heeee ~ a'ah , tau xpe , klu dia serang , inform je akak . :)

to toblerone : totally agree :)

Cik Bell said...

Itu olang byk gila la kak nina...
takyah layan dia..meh layan bell..hehehe

MissCt a.k.a MuqDeq said...

bkn suke bf awk tu.. suke awk.. hihihi...
eh2, bley rep0rt?? 0MG!!
xtaw p0n.. kalu taw, da 2 0rg kene rep0rt ni..

Miss Nieyna said...

to cik bell : heee ~ ok2 bell :)

Miss Nieyna said...

to miss MuqDeq : OMG , better dont la suka org cmtu . yup, kita siap leh saman lg tau . make sure, bukti kena kukuh . duit pun dapat . :)

kerisperak said...

dah mcm crime investigator dah akak ni...hehehe. biasalah tu, dunia berblogging ni.. kne bersedia dr segala segi.. (^__^)

Miss Nieyna said...

to kerisperak : hehehe . sekali skala . biar orang respect kat kita dik :)

Adam Idris said...

dunia tanpa sempadan lah katakan
ermm saya rase blogger lain pun ade je org x puas hati
cuma dalam kes miss nieyna ni,
dia pegi terus terang kat shoutmix
saya yakin ada gak org dengki n xsuka saya
hahaha itulah hakikat dunia blogging
xpe, keep on writing ye :)

eiyna zhafirah said...

sbr je la . nk wt cmne an ? haha
ape daa budax tue !

Puteri Nurul Syifa' said...

amboiii , kt blogger pon ade jugak org annoying . bkn takat kt fb je . eii , tasuke la org cmni . sumpah bnci org cmni . mnx2 tade la dkt my blog :( u saba jek tau . u feymes tu dy dgki

nashanadz said...

aduyaii macam2 hihi.. takpe entry ni best n cool.. relax suda kan? hihi.. chaiyok dik! opss bukan adik tu, tapi awak la chaiyok! hihi

Miss Nieyna said...

to Adam Idris : Ur right . Buat masa ni be patient je . i'll never stop writing . :')

to eiya : ok dik , tengah bersabar ni :)

to puteri : skrg ni kt mna2 je ade org annoying ni . ok , tgh bersabar right now . i tak feymes la dear :)

to nashanadz : jahat ea kak ? T___T . ok kak , tgh relax2 la ni :)

nasyitahahmadzaini said...

haiyo...tu mst bdk2 skola...ahaha~or bdk2 br nak naek market...:) sabar ye :)

amir aizat said...

welll, dorunk semua tu useless! so jgn layan keh

~bUih-bUih ciNta~ said...

wah..terbaik ar..dpt detect jgk upenya kad pengenalan dia yang ilang..hee~

Miss Nieyna said...

to nasyitah : sudah pasti . . ok2 chill ~

to amir : totally agree with you :)

to buih-buih cinta : well ~ ~ :')

amal said...

nasib baik bule cek kt IP kann.
btw , nk cek IP cmna ehh kak , nk try jugak ^_^

Gua Tertidur said...

sabar2..bawak bertendang..biasalah kalau dah dengki..gua pon kne jgk..tgk la post gua..sian kite ye nok..

n-ya said...

hehe...biasala...nk perhatian....:) krg dpt perhatian.entah2 nak ngorat nieyna...ihihi

Miss Nieyna said...

to amal : heee ~ nak tau ea ? add akak kt fb then akak leh explain :)

to gua tertidur : hehehe , tau xpe , bersabar je la k :)

to n-ya : ishhh , mntk di jauhkan la . tak gentlemen lansung ngorat main sound2 . huhu :)

Miss Y and Her World said...

adoiiii. nak menipu pun tak pandai sampai boleh kantoi. err dia memang tk tau ke boleh tengok IP kat situ? kesian jugak ye. budak baru nak naik lah tu. layankan aje. hahaha ;)

Awak Curang. Semua Salah Saya
Seronok Ke Iklankan Diri Sendiri Dalam Facebook?