12 March, 2011

KISAH BUDAK SR 223 BAHAGIAN 2


 WELLNESS X 7

Lama rasanya aku tinggalkan blog ni . Ni sume wellness X 7 nye pasal . Sampai aku tak ada masa nak update blog .Even penat cmne pun , event kitaorg tetap tip top . Yeah ! Sekarang , ktaorg ranking no 1 . Great job guys . So , kat sini , aku ade nak share a lil bit picture tentang progression of the event . 

One day before

Gambar ni aku ambik one day before event .
Penat2 pn , workout tetap penting . =)
 
 Thanx to Cik Yana coz da tumpangkan aku balik .
Takda la penat sangat nak jalan kaki balik kolej .

Habis je workout , rushing nak g kelas .
Semoat lg nk snap pic . huhu .


On the day of event

Dari pagi sampai petang , me and the geng setup barang dalam dewan ni daripada hancur , berterabur , berselerak , tongkang pecah , lintang pukang bertukar jadi sangat kemas , sweet , teratur , tersusun dan bersih .












Camtu lah rupe keadaan dewan ni selepas di make over . kemas kn ? huhu . Cuba korang tengok dua gambar last kt atas ni . perhatikan betul2 muka dorang . Mula2 biasa je kan . then tetibe lak tunjuk biceps . ewww . nak tunjuk body la tu . eeeyuucks . Padahal keje aku kot yang tolak kotak2 air tu , tapi , apakan daya . kudrat wanita . Habis aku kerah tenaga , tetap gak tak bergerak . Mujur datang dua orang penyelamat "RELA" selamat kan keadaan aku . Haha . Oleh kerana aku tengok dorang ni macam kuat dua macam je , macam da pekena super power ,  so aku pn ambk kesempatan duduk atas troli . Rasakan korang . Berghumbira nye beta . Hahahaha .

p/s : nantikan kemunculan gambar2 semasa event wellness ni berlansung . Memang sesangat pack dalam dewan ni . nk bernafas pn susah . ok , ini tipu . chill !


SUGAR GLIDER

Hari tu , aku jenjalan ngan kawan-kawan aku pergi uptown kat shah alam ni . Rombongan diketuai oleh Zuratika dan di follow oleh aku akhirnya sampai kat uptown tepat pukul 11.30 malam . Syabas dan tahniah diucapkan kepada Saudari .

Selalunye , aku kurang berminat nak gi "pasar malam" ni coz errr , paham2 jelah . da la ramai orang . crowded lak tu . Tak suka den , poning pale ha . Paling lama pn aku dapat bertahan just sejam . itu pun melekat kat kedai haiwan . i'm really addicted to animal .

Dipendekkan cerita , tengah syok2 aku tengok hamster , kucing , ikan , tetibe aku terpandang kat sejenis binatang ni . Gler besar mata dia . Comelnye . Badan pun nampak cam berlemak-lemak je .Geram2 . Time2 camni lah selalunye aku akan buat2 ramah . Lakonan semata-mata . Antara dialog2 aku . *ayt nk manis je . baru makan gula sekilo td . 

"Erm aaa aa abaang , nak tanya boleh , sugar glide ni rapa harga" *nk muntah lak pggl abg. uweeeekk .
"Dua ratus setengah dik , kalau adik , abg bg diskaun . dapat dua ratus" 
"aku , speechless . diam sepuluh ribu bahasa"

Gila mahal . Dua ratus ? Kalau beli baju , boleh 3 atau 4 pasang aku dapat . Sangat mahal . Membebel sorang2 aku lepas tu . even aku ni sangat menyayangi binatang , aku takkan spend duit yang banyak like my mom yang sanggup beli pasion cat that cost about one thousand plus each . Beliau banyak duit , aku ni kurang duit . tettt . haha .






Aku akan tunggu Prince Charming aku yang belikan Sugar Glider ni . Mengidam gler da ni . :'( tolong belikan ea sayang . lalalala ~


MUET

Aku tengok , majoriti kawan2 aku da ambik muet . AKU? entah bila nak ambik . leceh nye ~ ~ . lemah plak lutut aku nak ngadap paper muet . Zaman kegemilangan aku ngan BI ni da lama habis . Kat sekolah dulu , rajin gak active in group debaters ni . Saja nak test power . bila da msuk u , malas lak . now , my second sister masih meneruskan kegiatan haram dia .

Punca nya , si "orang kuat beta" punye pasal lah . mentang-mentang MUET band 4 and his brother is lecturer TESL kt uitm Melaka , huh . tak heran . *dalam hati dengki . Kenapa lah english dia sangat power . hisshhh anak ni . Aku dulu SPM pn A gak subject BI tapi , entah la , aku da tak berminat nak tertekak-tekak ni . Chill sudah . Kalau tahun ni aku terbukak hati nk ambk muet , aku akan ambk . silap aribln , xleh grad degree nanti . untuk kebaikan suami dan anak2 tercinta . huhu =)

1 comment:

sky said...

ye la 2...kna blja buang fobia 2 dlu la..hahhahhahahahahaha... :)