01 February, 2011

Le tour de Langkwi 2011


 First of all , sori kalau ade kol yang aku tak angkat arini . sori ye , busy ngan hobby ms dulu . aku involve ngan sukan basikal ni sejak kecik lagi  . first sukma aku join is sukma sabah , then sukma negeri sembilan and yang last skali sukma kedah . tu sedikit sebnyak info sal aku and basikal .

gmbr-gmbr aku kat bwh ni , kalau ade yang tgk mesti bengang . lantak ang la . ceq da bebas nk wt pa . lu bkn ceq yg punya . lu jga bini baru lu k . 


 aku di apit oleh dua lelaki hensem . yeay ! 
setuju tak kalau aku cakap sebelah kanan lg hensem .
hidup da bebas , sukati la nk ambk gmbr ngan sp . 
 


ni Amir Mustafa . Dak terengganu . 
Aku ngan dia satu team masa sukma kedah dlu .
saje nak rasa main untuk negeri orang . 
Fulus pn masyuk . Gold medal pn dapat . huhuhu .
Sebab le tour ni dia balik Malayia . 
kalau x , duduk je kt melbourne tu . Full time rider .
Gud luck abg mir . see u next time .



yang ni plak Adiq Husaini . 
Sme je cm Abg amir . 
Dua2 sme kuat , rider ganu gak .
luckily , he still remember me . tetttt . 
dulu aku ni sangat kurus . siyesly .
sekarang , payah cakap la . hahaha .
bahagia katakan .


yg ni , xkenal . 
sebab hensem je aku ambk gmbr ngan dia . .
setakat ni sume hensem2 belaka .
nk cari calon suami , meh la dtg sini .
gatal ang nina .



mamat kt atas ni gler tinggi . 
rider mne entah dia ni . 
tak sempat nak tanya .
tgk la beza aku ngan dia .
issshhhh . sangat tinggi .



mamat ni sume nak oren je .
da la oren feeret kaler aku gak .
pe lg , tngkp gmbar trus . hahaha .





ni gmbr yang nk last2 ni aku guna wages vincci . sj je .
da la aku paling myerlah .
berbaju pink . pink ? ewww .
ni pn sebab hadiah besday . 
kalau tak , mimpi aku nk beli barang warna pink .
cuba perhatikan betul2 gmbr kt atas ,
mcm aku baru hbs perform something je .
yang lain tu my crew .
aku ade bakat jadi penyanyi ni .
cuma belum berani menyanyi depan audience yang ramai .
one day nanti . yeahhh .
ahh sudah , berangan taknak kalah . lalala ~~~

nanti aku upload lagi gmbr , mata ngah ngantok sangat ni . see u all soon . babaai . =)
thx 4 reading .

 ***********************************************************
Kisah memalukan di pelepasan le tour . 

Camni kisahnye , masa tu aku tengah seronok ambik gambar ngan rider2 dari negara2 orang ni  . pas ambik gambar je aku akan say THANK Q and Gudluck . paham gak aku perasaan dorg yang neves nak lumbe ni . bagi dorg motivation sikit . baru ade feel nak lumbe . huhuhu . 

Dalam ramai2 rider kt sana , tetibe aku rasa nak bergambar lak ngan rider yang guna jersey biru laut . setel sesi shooting mengshooting , gatal plak mulut aku nak tanya dorang dari negara mana . Sekali dorang jawab Italy . Seronok la aku . Sekarang ni aku tengah belajar bahasa italy . first day masuk kelas italy , berbelit gak otak aku nak paham ape yg tangah di ajar kt depan . Ade masa depan ke ambik bahasa italy ni . Kalau mandarin pakar sikit aku . lagipun , en.Daddy ade gak ajar sikit2 . Takde la mati kutu bila dgr orang cakap  cina . then , Aku pn saje nak perkenal kan diri dalam bahasa itali , practice make perfect katakan .

hi , IO SONO nieyna . pastu aku sedekahkan senyuman paling manis . dengan harapan dorang tergoda . uweeeek . hahaha .

Sume rider tu pun buat-buat muka terkejut  bila aku perkenalkan diri . itu baru sikit . belum keluar habis lagi . tapi mesti ade kamus bahasa italy kt sebelah . ceh ~ ~ aku belajar pun tak habis lg . then dorang blh plak selamba je ckp ngan aku . sepatah pun aku tak paham . aduhyai . mati lah . . . Bila ayam bercakap ngan itik , solution nye , sorg kne mengalah . Dengan kepakaran aku memboloskan diri , aku pn ckp , Sorry guys , got to go . Wanna take pic with some other riders . See u all later . Gud luck .

argghhh , memang malu la . da la mstu ade dak kelas . aku plak gatal2 nak g kt situ . bantai gelak la member aku yang sorg tu . tu la ang nina , da pro baru blh ckp ngan dorg ,

2 comments:

iskandarzulkarn9 said...

wah3...!!
bila pegi nihh..
x ajak punnn...??
haha

Miss Nieyna said...

semalam .
dorg wt pelepasan kt dlm uitm je .
sp srh balik .
kak nurl je yang penat teman nina ke hulu ke hilir .