24 October, 2012

On the beginning always sucks .




Ehem2. on the last saturday, I went to swimming. baru nak merasa weekend kononnya.
maklumlah every weekend kena bertenggek kat Stadium National Hoki, Bukit Jalil as a performance analysis. Smiple word untuk performance analyst is you record game and at the same time you kaji dorang punya weakness. Cenggitu la bunyi. Oppsss, Over plakkkssss carier sejak nak habis degree ni kan. hahahaha. saja try benda baru. Balik-balik dengan gym. Bosan den.


So, dengan adanya weekend yang terhad ni, haruslah diguna sebaik-baiknya sampaikan sanggup korban my beauty and the beast sleep on saturday semata-mata untuk berjimba sakan. Sanggup dalam erti kata lain liat jugak lerrr nak bangun kalau pepagi dah si NasSerik calling ajak pergi situ sini. Terganggu mimpi senyum berbunga den. Dah la tengah klimaks bermimpi, time tu pulak den dapat bunga bertimbun-timbun. Hampeh ! So, mandi, siap2 and pergi swimming pool.




Dipendekkan cerita, after kecapekkan berenang, perut pulak menjerit-jerit nak mintak isi. Alang-alang nak balik singgah jap makan mee goreng sotong kat seksyen 2. Kat sini lah insiden hilang purse and handphone. Hilang due to sifat geram tengok kucing comel kat tepi jalan sambil membiarkan my beg atas moto. Sebenarnya tak perasan pun bila handphone and purse tu hilang. Dah sampai rumah baru notice yang both things dah takde. T_T



What makes me rasa macam down habesss is my IC coz dah tiga kali hilang so cost nak buat balik tu mahal dong. Yang lain tu boleh di terima dek akal lagi ong kosnyeee. Nasib baik i didn't withdraw too much cash. Kalau tak, memang berdouble-double rasa ruginye. Lagi satu, sebab dah banyak kali hilang purse ni jadi all my kad bank saya takkan letak pin number sama macam my IC.



On monday, I urus all my kad bank. Bad news lagi. Tak sangka pulak pencurik berjaya ni pandai guna debit card. Jadi sekian amount dalam my account jadi sikit amount. Sedih beb. Nampak sangat that pencurik dah expert kedai mana yang require pin no and tak require pin no if using debit card. I ada tanya kat mana last transaction my money and orang bank tu cakap dia guna untuk bayar makan.
Kad-kad yang lain tu sama gak nasibnye. Takpelah, rezeki engkau pencurik. Just nak HARAM kan je ape yang engkau makan tu.



After that I uruskan my IC, as I expected. Memang mahal. Tapi doa-doa orang yang teranaiya selalunya makbul. Dari bayaran RM 350 terus kecualikan. Syukur sangat2. Mana den nak dapat cash sebanyak tu on the spot. Semua kad atm pun almost kosong. Nak bagitau my daddy, comfirm2 kena tempik. Dah 23 tahun so should be able untuk urus semua benda sendiri. Dah besar kan.



For the conclusion (amboi siap ada conclusion lagi), lepas ni takmau dah mimpi bunga-bunga. apa kaitan ? hahahaha. I will never melayan kuceng-kuceng comel yang coba menggoda den. Lansung takde kaitan gak. hahaha.







3 comments:

khairunnisa.1989 said...

comel la ur blog..done followed yours, do visit mine k =)...skasstory.blogspot.com

therosputih said...

jemput join giveaway terbaru saya

http://therosputih.blogspot.com/2012/10/special-giveaway-by-therosputih.html

Sarah Mohd Saleh said...

kesiannnyaaa nieynaaaa. len kali hati2 tau simpan purse smeua.kuang ajo btl si pencurik.bajingan! xpela peyg di makan lum tentu halal.boroi lah kau pencurik. *emo