12 March, 2012

Orang Perempuan Bila Berkereta



Assalamualaikum
Let's begin with the new topic.
Orang pompuan ni cukup seronok betul kalau dapat lesen memandu. Boleh pandu ke sana, boleh pandu ke sini. . . Merata tempat boleh pandu kereta. . Namun begitu, tahukah korang ape pe'el orang perempuan berkereta ? ? Jom kita terjah . .

Bila dah masuk dalam petak parking dorang akan turunkan tingkap, tengok tayar masuk petak parking atau tidak. Lepas tu mengatal men'reverse' ke depan and belakang nak make sure dorang parking betol2 kemas.

Masa kat parking kereta, sebelom turun mesti nak "touch up". Lipstick kena merah, bedak kena 10 inci tebal. Perasaan confident cun tu mesti ade. . Make up dengan pompuan, mana boleh di pisahkan. Standard la tu. ^_^

Kalau tengah parking kereta tetiba terlanggar kereta mamat macho mesti buat muka seposen. Mamat tu nak marah pun tak jadi. 

Selalunya kereta orang pompuan ni ada anak patung, bunga atau anything yang comel-comel. Anak patung lak siap melekat-lekat lagi kat tingkap. Kalau boleh, langsir pun nak pasang sekali.

Kalau bersih dan berkilat tu kereta pompuan la tu hingga kalau boleh usahkan sebutir pasir pun tak boleh ada dalam kereta. 


Bau dalam kereta wajib wangi, kalau boleh hari-hari nak sembur pewangi. itu pasal la kereta orang pompuan ni belom bukak pintu pun da semerbak bau kemenyan  nye ha. . Kalah bau Kak Ponti . Huhuhu

Setuju tak ? Memang dah adat perempuan ni cermat orangnye.
Sebab tu benda yang kecik pun boleh jadi complicated. hikhikhik.
So that's all for today . tengkiuuuu for reading :)

1 comment:

Lily said...

Tak sabar lak nk ambil lesen kereta nnti xD