26 February, 2012

Cara Menjaga Martabat Pakwe



Assalamualaikum.


Setelah lama men"silent"kan diri. 
Tetiba terlintas nak keluar topik pasal "Cara Menjaga Martabat Pakwe"

Based on my observation,
Kalau dah sayang, buruk baik pakwe kita eh? we all mesti nak pertahankan.
Even though hati korang berbulu je ngan kerenah dia,
Perasan korang berkecai dengan perangai dia,
Tapi dah sayang punya pasal, martabat dorang tetap korang jaga.
Kalau pakwe U all diabkan, bukan saje dia, malah u all sekali dapat tempias nye. 
Is it true? I guess yes. Huhuhuhu ^_^


Di sini saya ingin mensajikan beberapa tips

"Cara Menjaga Martabat Pakwe"

Kalau pakwe U all kata diorang takder duit nak bayar masa makan, jadi U all la kena bayarkan tapi duit tu U all bagi la kat pakwe korang. Biar dorang bayar. Nampak cam pakwe U all ni berduit orangnye..

Kalau U all satu opis ngan pakwe U all dan tengok dia dah berminggu-minggu pakai pakaian yang sama je, U all belikan la sepasang pakaian baru untuk dia tapi cakap je la sebagai hadiah untuknye.

Kalau pakwe U all bawak moto kapcai and U all plak bawak keta masa keluar dating, U all bagi la pakwe U all yang drive and kalau orang tanya pun U all cakap je tu kereta pakwe U all.

Kalau pakwe U all keluar ngan pompuan lain tanpa bagitau U all and terkantoi plak depan member-member U all, U all bagitau je yang pompuan tu kazen pakwe U all. Simpan marah U all dulu. Bila jumpe baru U all bagi penampar sebijik kat muka pakwe U all. 

Kalau U all dok tengah HOT sangat ngan pakwe U all, jangan la mengatal plak nak kuar bercintan-cintun ngan jantan lain. Kalau ade jantan ajak U all keluar berjimba, U all kawal sikit hormon curang U all tu. Duduk rumah diam-diam. Yang tengan jangan keruhkan. 

Kalau pakwe U all orangnye sederhana and U all pulak jenis yang high standard and family U all pulak tetapkan hantaran tinggi untuk majlis kawen korang, sama-samalah kumpul duit. Then bila da cukup, jangan pulak mulut U all pergi celupar bagitau family korang. 

Kalau pakwe U all pergi main futsal ke, Keluar ngan kawan-kawan dia ke, U all tak usah la asyik nak call memanjang tanya dia ke mana, dengan siapa, pukul berapa balik atau apa-apa soklan remeh. Percaya and yakin je kat pakwe U all tu. Ade jodoh tak ke mana. heeeee ~ ~

So, that's all from me.
Hargai orang yang menghargai and one day U all akan rasa dihargai ^_^
Babaaaiii. 

6 comments:

CikMai said...

betul2! ahaha nak guna tips ni lah

Miss Nieyna said...

heeee ~ ~ tengkiuuu :)

nur_za said...

alahai..hehe..tpi nur xda pkwe..mcm ne nk mrtabatkan pakwe..

Yana Libra said...

wahh..cara-cara yang bagus..harap dia menghargai kita bila kita wat macam tu :D

Miss Nieyna said...

yana : comfirm akan di hargai :)

mysarah. said...

pompuan memg wt cmni pun. lau laki xtao laa die camne.huhu