25 December, 2011

Kenapa Nak Pertikaikan ?



We wish you a Merry Christmas,  We wish you a Merry Christmas
We wish you a Merry Christmas and A happy New Year


Assalamualaikum readers.
Lama da rasanya tak menaip. Try to start a good conversation tp fail coz
balik-balik guna alasan busy memanjang. cehhhh~

To readers yang dihormati,
Pernah tak kalau korang buat something, bukan untuk jadi "umpatan" orang?
and Pernah tak kalau korang buat something, memang korang really nak buat, bukan sebab orang lain?
I guess, mesti pernah kan??

Then, mesti korang akan rasa, 
"apahal aku buat semua tak kena ni??"
"apa masalah dorang asyik nak dengki ngan aku ni??"
And masa tu lah korang start to question yourself 
"KENAPA NAK PERTIKAIKAN?"
"KENAPA ???", "KENAPAAAAA???"


Argghhh, stresssss. 
Rilexxx. Want to know something readers??
Kenapa anda selalu jadi bahan umpatan? 
  1. They all dengki because what you have they don't have.
  2. Your life story much more interesting than the others. Believe me.
Mana tak nye, your family boleh support you. Bagi apa you nak. 
For example, alaa, nina tu boleh la, bapak dia banyak duit, sebab tu hari2 leh keluar sana sini.
So? What's the point? Rezeki masing-masing. Cool je lah. 


Next, 
Before this you ni free hair, now dah bertudung.
You are changing because you really want to change.
Bukan sebab "comfirm pnye si boypren dia yang suruh"




I change because i really want to change.
I bertudung bukan sebab nak jadi gadis dambaan jutaan lelaki.
Kononnye, sayalah wanita melayu terakhir itu. Uweekkk.
Iyelah, bila pakai tudung, nampak lagi comel. 
Bila comel, semua laki suka.
Bila laki suka, boleh la "bersukaria"
Quiet funny kan?
Niat dah bagus, cara pulak salah. hurmmm.


Officially, now da dekat sebulan i wear tudung. 
Feedback? Ermm, sometime positive and sometime negative.

Q : Dear, nanti U pakai tudung, rambut U, U potong ke?
A : Nope. Still panjang lagi. sayang la nak potong ^_^

Q : Lepas ni susah la nak ajak U lepak. U lain da skrg. Mana nak kawan ngan kitaorg lagi.
A : Still boleh hangout sama2 lagi. Dont worry ^_^

Q : Suka tengok ina pakai tudung skrg. Kekalkan k?
A : Okiee, tengkiiuuu ^_^

Kadang-kadang, kesian gak kat my chenta, tak pasal-pasal kena tuduh.
For example, 

Q : Ni mesti boyfrend ko paksa ni kan? cam tak caya je aku ko ni berubah.
A : Nope. He never force me.

To be honest, when first time I wear tudung in front of him,
First word yang keluar dari mulut dia is "buang tebiat ke ape ina ni?"
Ingat my chenta ni macam ANDA sekalian punya boyfriend keerrr?

Dulu, sapa taktau cara nina ni berpakaian.
Tak seksi tak sah.
Tak transparent tak sah. 
Tak ketat tak sah.

Itu dulu. Masa zaman i worked hard to maintain my figure.
Saiz pinggang 26. T_T
Kalau fikir balik, kenapa la kolot sangat. Adooiii. 


Lumrah Hidup.
No matter how hard we try to stop people from talking about us,
They all still the same. 
What i can say is :


So,
to "those" people.
thanks coz make my life become much better each day.
Before u judge people, why not take a look of yourself first. ^_^
Are you good enough? Answer it . . . 

That all from me.
Thanks for reading. 
Babaai

1 comment:

Munirah Shamsudin said...

Manusia (: They will rate us no matter who we are. kadang2 kita pun suka judge orang secara sedar & tak sedar. dunia akhir zaman. be strong k :') oh ya, I'm happy with ur new change juga lah.